ОГОЛОШЕННЯ

Опубліковано: 2-12--1

Про результати конкурсу на зайняття вакантної посади

****

Увага!!!

З 25 липня по 31 жовтня 2019 року в рамках культурно-освітньої поїздки до Чехії, Словаччини, Німеччини відбудеться семінар "Професійне самовизначення сучасної молоді як соціокультурний проект". Більш детальноза посиланням "Професійне самовизначення сучасної молоді як соціокультурний проект"

****

Постанова Кабінету Міністрів України від 07 лютого 2018 року № 106 "Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств "

*****

ДО УВАГИ ГРОМАДЯН!

Таращанським відділом Кагарлицької місцевої прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 31-річної громадянки М., якиа підозрюється в таємному викраденні чужого майна (крадіжка), вчиненому повторно, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 185 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що жінка, будучи визнаною винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК, на шлях виправлення не стала, належних висновків для себе не зробила та знову вчинила новий умисний злочин.

Так, М., перебуваючи поруч з магазином «У тещі», що розташований по вул. Софіївська, 43 а м. Тараща Київської області, помітила біля нього належний потерпілому велосипед марки «Аист». В цей час у М.  виник умисел на крадіжку вказаного велосипеда.

Реалізуючи свій злочинний умисел, М., діючи умисно, керуючись корисливим мотивом, з метою незаконного збагачення за рахунок чужого майна, усвідомлюючи протиправність своїх дій, таємно, повторно, шляхом вільного доступу, користуючись тим, що власник був у приміщенні магазину та будь-які інші особи, які б могли завадити їй вчинити крадіжку були відсутні, підійшла до велосипеда, та здійснила його таємне викрадення. В подальшому на вказаному велосипеді М. поїхала, розпорядившись таким чином викраденим на власний розсуд.

За скоєння таємного викрадення чужого майна (крадіжка), вчиненого повторно, обвинуваченій загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від до 5 років.

 

Прокурор Таращанського відділу   Кагарлицької місцевої прокуратури                                         Ю. Калайда

 

_________________________________________________

УВАГА!

За сприяння державної служби зайнятості громадяни віком старше 45 років, які мають професійно-технічну або вищу освіту, страховий стаж яких складає не менше 15 років і не перебувають на обліку в службі зайнятості мають можливість пройти безкоштовне навчання за професією «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва категорії А1» і отримати права на керування транспортним засобом.

Форма навчання (вечірня).

За більш детальною інформацією звертатися до Таращанської районної філії Київського обласного центу зайнятості за адресою:

м. Тараща, вул. Шевченка ,12, тел.5-19-53.

 

____________________________________________

ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ ПРО КАВУНИ

Кавун – це своєрідний коктейль із корисних речовин та природної структурованої води. Адже він майже на 90 % складається з рідини, і не простої води, а чудодійної, котру може подарувати лише сама природа.

  1. Корисні властивості кавуна

Підтримує здоров’я плоду та імунітет. Вітамінів у кавуні порівняно небагато, за винятком одного – фолієвої кислоти (вітамін В9). Вона бере участь в кровотворенні, перешкоджає жировій інфільтризації печінки, підтримує імунну систему, сприяючи нормальному утворенню і функціонуванню білих кров’яних тілець – лейкоцитів, а також грає важливу роль при вагітності – регулює формування нервових клітин ембріона.

Виводить зайвий холестерин. Кавун багатий клітковиною, яка сприяє виведенню зайвого холестерину, одного із головних винуватців так званої хвороби старості, атеросклерозу.

Сприяє схудненню. Кавун – одна з тих страв, яка підходить для розвантажувальних днів, що зазвичай практикують для поліпшення самопочуття і схуднення (способів декілька, вони об’єднуються під назвою «кавунова дієта»).

  1. Як правильно вибрати кавун

Наші прадіди їли кавуни не сирими, а вимочували їх і варили з перцем і прянощами. Але ми звикли споживати кавуни, так би мовити, в натуральному вигляді, тому нам треба знати, як правильно вибрати цю величезну ягоду.

Медики нагадують, що їсти кавуни і дині, якими нині завалені ринки і прилавки супермаркетів, потрібно з обережністю. Відомо, що аграрії використовують мінеральні добрива, нітрати і пестициди, щоб ягоди зростали швидше. Українські кавуни починають достигати на початку серпня, і їх сезон продовжується близько місяця – аж до середини-кінця вересня.

Раніше купувати кавуни небезпечно – можна натрапити на нітратні ягоди.

Місце купівлі. Ніколи не купуйте кавуни біля доріг, на в’їзді до міста, з машин і в інших імпровізованих місцях торгівлі. Дуже високий шанс придбати неякісну продукцію.

  1. Чим виразніший контраст кольорів, тим смачнішим і ароматнішим виявиться кавун. Теоретично кавун повинен блищати і бути без матового і воскового нальоту (це ознака нестиглості). Практично ж цією ознакою не завжди можна скористатися, тому що деякі продавці перед продажем натирають кавуни ганчіркою до дзеркального блиску.
  2. Уважно огляньте плід: якщо є маленьке гниле місце з крапкою в центрі – значить , швидше за все, його шприцували. Якщо при вирощуванні кавун щедро збризкували хімікатами, він довго зберігатися не буде й на шкірці швидко з’являться кругленькі м’які плямки більш темного кольору. Шрами прикрашають смачний кавун – якщо на шкірці є сухі коричневі лінії чи сіточка – кавун стиглий, але разом з тим не беріть плоди з тріщинами, вм’ятинами та іншими «слідами насильства на кавуновому обличчі». Стиглий кавун легко подряпати нігтем – знімається верхній тонкий шар. Увага! Не варто з’їдати кавуни аж до самої шкірки, оскільки найбільше нітратів знаходиться у м’якоті біля шкірки.
  3. Однією з головних ознак природної стиглості кавуна є плодоніжка – хвостик на верхівці. Більшість людей вважає, що «хвостик» має бути сухим. Це не зовсім так. Якщо він висох, значить, що кавун довго везли і довго зберігали. «Хвостик» має бути жовтуватим і в міру підсушеним. Якщо плодоніжку відірвали – значить, від вас щось приховують, відкладіть цей кавун в бік.

Жовта пляма. Її наявність обов’язкова. Це те місце, яким кавун дотикався до землі. Про стиглість плоду вона не говорить зовсім нічого, але за її розмірами можна передбачити смак. Якщо пляма велика (з долоню і більше), значить, кавун мерз, йому не вистачало сонця і тепла, смак буде водянистий і солодкість буде вже не та. Оптимальний діаметр «п’ятачка» - 5, максимум 10 см.

  1. Більшість людей вважає, якщо постукати по стиглому кавуну, то звук повинен бути глухим, якщо ж кавун зелений – він «дзвенить». При постукуванні по «нітратному» кавуну створюється враження, ніби б’єте по спущеному м’ячу. Стиглий кавун повинен потріскувати, коли його стискають руками.
  2. Справді смачний і стиглий кавун має бути середнього розміру: не менше 5 кг, трохи більший за футбольний м’яч. Вибирайте плід середніх розмірів (оптимально 5-7 кг, але не більше 15). Якщо плануєте ласувати кавунами у великій компанії - краще взяти декілька невеликих кавунчиків, ніж одного смугастого велетня кілограмів на 20.

Розрізані кавуни. Не купуйте розрізані кавуни, загорнуті в поліетиленові плівки. Плівка створює парниковий ефект, унаслідок чого відбувається ще бурхливіше розмноження хвороботворних бактерій. Не дозволяйте продавцеві вирізувати на пробу шматочок кавуна: шкірка завжди брудна, як і ніж. Мікроорганізми, потрапляючи у соковиту м’якоть, починають бурхливо розмножуватися, що призводить до кишкового захворювання.

  1. Кавун слід обов’язково мити перед вживанням!не їжте кавун відразу ж на ринку або на вулиці.
  2. Розрізати кавун потрібно чистим ножем. Стиглий плід з характерним тріском «розходиметься» під ножем, а насіння буде темно-коричневим або навіть чорним (тільки не білим).
  3. В ідеалі м’якоть кавуна має бути зернистою, щільною. Колір – від рожевого до яскраво-червоного, залежить від сорту кавуна. Але якщо в м’якоті жовті прожилки, якщо вона волокниста і розпадається – такий кавун краще не їсти, не ризикуйте шлунком.

І наостанок. Не купуйте тріснутий кавун – він швидко зіпсується.

Зберігайте кавун у холодильнику. Якщо він не розрізаний, то може пролежати там до двох тижнів. А ось розрізаний краще з’їсти протягом доби.

Смакуйте диво-ягодою на здоров’я!

Обласний методичний кабінет

НМЦ ЦЗ та БЖД Київської області

 

_______________________________________________

_______________________________________

УВАГА!!!

Про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади державної служби  категорії «В» головного спеціаліста  з питань тваринництва відділу з питань виробництва, переробки, маркетингу продукції рослинництва, тваринництва, технічної політики та охорони праці  управління агропромислового розвитку  Таращанської райдержадміністрації, на час відпустки для догляду за дитиною основного працівника

УМОВИ  проведення конкурсу на зайняття вакантної посади категорії «В» головного спеціаліста з питань тваринництва відділу з питань виробництва, переробки, маркетингу продукції рослинництва, тваринництва, технічної політики та охорони праці управління агропромислового розвитку Таращанської районної державної адміністрації Київської області, на час відпустки для догляду за дитиною основного працівника

 

_______________________________________

ДО УВАГИ ГРОМАДЯН!

Таращанським відділом Кагарлицької місцевої прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 27-річного громадянина, який обвинувачується у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 289, ч. 3 ст. 185 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що злочинець, будучи раніше неодноразово судимим, на шлях виправлення не став, належних висновків для себе не зробив і знову вчинив умисні злочини. Так він, достовірно знаючи, що потерпіла у належному їй на праві власності господарському приміщенні в с. Юшків Ріг  Таращанського району Київської області, зберігає скутер марки «Honda Dio», прийняв рішення в нічний час незаконно ним заволодіти. 

В подальшому, злочинець діючи умисно, повторно, керуючись корисливим мотивом, і з наміром використати скутер марки «Honda Dio»  для прогулянки, а потім повернути власникові, користуючись темною порою доби, відсутністю власника та інших осіб, які б могли йому у цьому завадити, підійшов до будівлі господарського приміщення і руками, знявши навісний замок, який був не закритий, відкрив вхідні двері. Далі, М. пройшов у середину господарської будівлі, де виявив скутер марки «Honda Dio».              

Доводячи свій злочинний умисел до кінця, М., всупереч волі власника транспортного засобу А., викотив із гаража скутер марки «Honda Dio», не заводячи двигун вказаного скутера, за допомогою рук покотив його по дорозі до місця проживання свого знайомого, де під сидінням виявив ключі від вказаного скутера. В подальшому скориставшись виявленими під сидінням скутера ключем запалення привів двигун у робочий стан та поїхав на скутері «Honda Dio» до свого місця проживання, де залишив його зберігати за будинком на вулиці. 

Своїми протиправними діями М. заподіяв А. майнову шкоду на загальну суму 3709,39 грн.

Крім того, встановлено, що злочинець діючи умисно, повторно, керуючись корисливим мотивом, з метою незаконного збагачення за рахунок чужого майна, впевнившись, що у подвір’ї відсутній господар та будь-які інші особи, які б могли бачити його злочинні дії,  прийшов до дачного будинку Р., яке зі сторони вулиці обгороджене металевою сіткою та металевими воротами, та шляхом застосування фізичної сили відчинив запірний пристрій хвіртки і проник на подвір’я.

В подальшому, продовжуючи реалізацію свого злочинного умислу, М. підійшов до вхідних дверей будинку та шляхом злому навісного замка металевим прутом, який знайшов біля вказаного будинку проник всередину, де у веранді на підлозі виявив алюмінієвий бідон об’ємом 40 л, який він таємно від оточуючих викрав з вищевказаного будинку. В подальшому. викрадений алюмінієвий бідон приніс до місця свого проживання, розпорядившись викраденим на власний розсуд.

Своїми діями М. завдав Р. майнової шкоди на загальну суму 380,00 грн.

Вироком Рокитнянського районного суду Київської області громадянина М. засуджено за ч. 2 ст. 289, ч. 3 ст. 185 КК України до 5 років 6 місяців позбавлення волі.

 

Прокурор Таращанського відділу     Кагарлицької місцевої прокуратури                                            Ю. Калайда

 

________________________________________________________

Професійне навчання осіб з інвалідністю

______________________________________________

Ботулізм

        Ботулізм - гостра токсикоінфекція, викликана паличкою Clostridium botulinum і її токсином, що міститься в неправильно приготовлених і збережених консервах. Захворювання реєструється повсюдно, окрім районів вічної мерзлоти. Присутність ботулотоксину в харчових продуктах не змінює їх органолептичних властивостей.

         Збудники ботулізму широко поширені в природі. Вегетативні форми і спори виявляються в кишечнику різних домашніх і особливо диких тварин, водоплавних птахів, риб. Потрапляючи у зовнішнє середовище (ґрунт, мул озер і річок), спори довгостроково зберігаються і накопичуються. Практично всі харчові продукти, забруднені ґрунтом або вмістом кишечника тварин, птахів, риб можуть містити спори або вегетативні форми збудників ботулізму. Проте захворювання може виникнути тільки при вживанні тих, які зберігалися при анаеробних або близьких до анаеробних умовах без попередньої достатньої термічної обробки. Це можуть бути консерви, особливо домашнього приготування, копчені, в'ялені м'ясні та рибні вироби, а також інші продукти, в яких є умови для розвитку вегетативних форм збудників та токсиноутворення.

        Найчастіше реєструються захворювання, пов'язані з вживанням грибів домашнього консервування, копченої або в'яленої риби, м'ясних і ковбасних виробів, бобових консервів. Ці продукти частіше викликають групові, «сімейні» спалахи захворювань.

        Якщо інфікований продукт твердофазний (ковбаса, копчене м'ясо, риба), то в ньому можлива, так звана, «гніздова» інфікованість збудниками ботулізму і утворення токсинів. Тому зустрічаються випадки захворювання на ботулізм, коли не всі особи, які вживали один продукт, хворіють.

        Таким чином, основним шляхом передачі захворювання є харчовий, обумовлений вживанням консервованих у домашніх умовах продуктів харчування.

        У питаннях профілактики ботулізму основним є дотримання чистоти сировини. Тому, чим чистіше відмито городину перед консервуванням, чим ретельніше промита риба перед засолом, тим менше ймовірність потрапляння до продукту збудника ботулізму.

       Рибу перед засолом у домашніх умовах необхідно звільнити від нутрощів, ретельно промити зовнішню й внутрішню поверхні. Гриби складно повністю звільнити від мікрочастинок ґрунту, тому не рекомендується консервувати їх у герметично закритих банках у домашніх умовах.

       При домашньому консервуванні, особливо овочів, що містять мало природної кислоти, необхідно додавати за рецептурою оцтову, лимонну кислоти, тому, що збудник ботулізму не любить кисле середовище.

      Важливо добре стерилізувати банки й кришки безпосередньо перед закладкою в них продуктів.

      При консервуванні в домашніх умовах, особливо м'ясних і рибних продуктів, необхідно проводити тиндалізацію (протягом двох діб прогрівати при температурі 100°С 5 хвилин для переходу спор у вегетативну форму), після чого простерилізувати консерви при температурі 100°С - не менше 40-60 хвилин з подальшою їх герметичною упаковкою.

     Найменше здуття кришки — причина для категоричної відмови від вживання в їжу вмісту даної банки.

     Також необхідно категорично виключити придбання виготовлених у домашніх умовах консервів, в’яленої, копченої, солоної риби й інших продуктів харчування в місцях несанкціонованої торгівлі у приватних осіб.

           У випадку появи симптомів захворювання слід негайно звернутися до лікаря. З метою попередження харчових отруєнь необхідно дотримуватись наступних рекомендацій:

- не брати в дорогу та на відпочинок продукти, що швидко псуються;

-швидкопсуючі продукти зберігати тільки в холодильнику та обов’язково дотримуватись термінів їх реалізації;

- ретельно проварювати, тушкувати і просмажувати харчові продукти, особливо консервовані, безпосередньо перед вживанням. Залишки їжі на наступний день перед вживанням обов’язково прокип’ятити чи протушкувати;

- сирі і варені продукти при приготуванні їжі обробляти окремим розроблювальним інвентарем (ножі, дошки);

- захищати харчові продукти і продовольчу сировину від випадкових забруднень, зберігати їх у закритому посуді;

- не купувати продукти харчування на стихійних ринках з рук у приватних осіб.

            У випадку виявлення перших ознак харчового отруєння (слабкість, підвищення температури тіла, нудота, біль в животі, блювання, пронос тощо) не займайтесь самолікуванням, а терміново зверніться до найближчої лікувальної установи за  медичною допомогою.

Пам’ятайте: хворобу легше попередити, ніж лікувати.

Будь-яке отруєння не проходить безслідно. Бережіть своє здоров’я і здоров’я близьких, а особливо дітей. Прислухайтесь до вищевказаних порад.

___________________________________________

Запрошуємо зацікавлених осіб взяти участь у заходах щодо підвищення кваліфікації з фінансового моніторингу аудиторів, відповідальних працівників аудиторських фірм!

 

На виконання пуншу 53 Плану заходів на 2017 - 2019 роки з реалізації

Стратегії розвитку системи запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення на період до 2020 року, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2017 року № 601-р., Державною службою фінансового моніторингу України проведено секторальну оцінку ризиків використання ринку нерухомості для легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом і фінансування тероризму.

У підсумку, отримані Держфінмоніторингом результати якісно-скорингової оцінки ризиків сектору, свідчать про високий рівень ризику ринку нерухомого майна в контексті його загроз, вразливостей та ймовірних наслідків бути використаним злочинцями в цілях відмивання коштів.

Для ознайомлення з основними тенденціями в цій сфері пропонуємо суб’єктам, які надають посередницькі послуги у сфері купівлі-продажу нерухомого майна, ріелтерам, агентствам нерухомості, будівельним організаціям та іншим зацікавленим особам, прийняти участь у заходах з 27 по 30 серпня 2019 року в Академії фінансового моніторингу за адресою          м. Київ, вул. Білоруська, 24.

Для реєстрації на захід необхідно заповнити електронну форму (https://finmonitoring.in.ua/onlajn-reyestraciya/).

Телефони для довідок: (044) 594-|16-24; (044)594-16-22.

__________________________________________

РАЙОННА СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ ІНФОРМУЄ:

За період з січня по липень 2019 року послугами районної служби зайнятості скористалось 1049 чоловік. Статус безробітного мали 808 осіб.

Кар’єрними радниками районної філії надається весь перелік послуг щодо забезпечення громадян роботою. Так, за сприянням державної служби зайнятості у 2019 році працевлаштовано 492 особи. Рівень працевлаштування безробітних громадян склав 52,4%. Тобто, кожна  друга особа, яка звернулася до районної служби зайнятості з пошуку роботи, - працевлаштована.

Протягом 2019 року проходили професійне навчання 166 безробітних. Рівень працевлаштування після закінчення навчання  становить 88,6 %.

У громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру брали участь 484 незайняті особи. Ними відпрацьовано у середньому 14 днів на одну особу. Питома вага безробітних громадян, задіяних у таких роботах, становить 59,9%.

Сьогодні на обліку перебуває 378 незайнятих громадян. Статус безробітного мають 219 осіб. Із загальної чисельності безробітних 132 проживають у сільській місцевості.

У 2019 році до районної служби зайнятості було заявлено 588 вакансій від  роботодавців.

Оскільки районна служба зайнятості тісно співпрацює не лише з роботодавцями нашого району, а й за його межами, то наразі найбільш затребувані професії, на які є попит, – це професії висококваліфікованих робітників – операторів ліній у виробництві харчової продукції, пекарі, касири торгівельних залів, робітники з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва, бісквітники, верстатники деревообробних верстатів, комплектувальники меблів, електромонтери з ремонту та обслуговування електроустаткування, підсобні робітники та інші.

З повним переліком вакансій кожен бажаючий має можливість ознайомитися, завітавши до Таращанської районної філії Київського обласного центру зайнятості або на сайті Державної служби зайнятості за посиланням www.dcz.gov.ua.

_____________________________________